82 - Cuvee Sušić (3 botelje)
Ended at: 2672 days 10 hours 1 minute 38 seconds ago
No Bid
Auction has expired without any bids.
- Description
- Total bids placed
Proizvođač: Vinarija Sušić
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Imotski
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 14,0 %
Berba: 2015
Posljednjih godina sve je više turista koji u potrazi za kvalitetnim vinom obilaze imotsko vinogorje i lokalne vinare. A na ovom se području vinova loza uzgaja još od antičkih vremena pa je njegovanje vinograda i proizvodnja vina u „genima“ ovdašnjih ljudi.Jedan od njih je i Alen Sušić s obiteljskom tradicijom u proizvodnji vina dugom gotovo pola stoljeća. Vinarstvom se ozbiljnije počeo baviti prije osam godina, a posljednje četiri kontinuirano povećava proizvodnju. Na tri hektara zemlje ima vlastite vinograde, dok ostalo grožđe nabavlja od kooperanata. Njegova vina poznata su pod linijom Jokan, a s ocjenjivanja se redovito vraća s medaljama. Tako se s posljednja dva ocjenjivanja u Mostaru i Imotskom Alen Sušić vratio s ukupno pet zlata i četiri srebra. U vinariji koja može primiti 50 osoba organizira se vinokušnja uz pršut, sir ili ručak s autohtonim specijalitetima imotskog kraja.
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Imotski
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 14,0 %
Berba: 2015
Posljednjih godina sve je više turista koji u potrazi za kvalitetnim vinom obilaze imotsko vinogorje i lokalne vinare. A na ovom se području vinova loza uzgaja još od antičkih vremena pa je njegovanje vinograda i proizvodnja vina u „genima“ ovdašnjih ljudi.Jedan od njih je i Alen Sušić s obiteljskom tradicijom u proizvodnji vina dugom gotovo pola stoljeća. Vinarstvom se ozbiljnije počeo baviti prije osam godina, a posljednje četiri kontinuirano povećava proizvodnju. Na tri hektara zemlje ima vlastite vinograde, dok ostalo grožđe nabavlja od kooperanata. Njegova vina poznata su pod linijom Jokan, a s ocjenjivanja se redovito vraća s medaljama. Tako se s posljednja dva ocjenjivanja u Mostaru i Imotskom Alen Sušić vratio s ukupno pet zlata i četiri srebra. U vinariji koja može primiti 50 osoba organizira se vinokušnja uz pršut, sir ili ručak s autohtonim specijalitetima imotskog kraja.