O nama

Rotary klub Kaštela osnovan je 29.svibnja 2009. Kaštel Lukšiću u dvorcu Vitturi uz veliku podršku kumskog kluba Split plus, svoj život započeo je našim pričama o kaštelanskim trešnjama, o nadaleko poznatim kaštelanskim vinskim sortama,o kaštelanskom Crljenku, o Kaštelima kao mjestu ribara i težaka, o pučkoj spizi i kuharici, o kaštelanskim dvorcima i kulama, o zaljevu s plodnim tlom koje se penje sve do vrha planine, o planini Kozjak na sjeveru i Marjanu I Čiovu na jugu koji zaljev štite od svih vjetrova, o dvije rijeke koje na istoku i zapadu utječu u zaljev i još o koječemu lijepom, pričamo priču o mjestu stvorenom za rajski vrt.


Priče su to o Kaštelima koje treba pričati svima i uvijek. I prijatelji ,i djeca, i doseljeni i oni koji će se tek doseliti , jer Kaštela Vas privlače kao magnet, svi najprije trebaju upoznati iskonsku ljepotu i vrijednost Kaštela. U ovom novom vremenu u kojem živimo u kojem nas očekuje brzi oporavak i nova promišljanja razvoja mi kaštelanski rotarijanski prijatelji okupljeni pod sloganom „serve above self“, a da bi dio svog vremena služili za opće dobro, odlučni smo naša druženja i povezivanja sa mnogim prijateljima diljem svijeta koristiti na dobrobit Kaštela, i svih naših sugrađana. Vjerujemo da ćemo biti prepoznati kao klub koji zna pričati priče i osmisliti nove ideje ali i koji to znade to provesti u djelo.

Rotary klub Kaštela pripada Distriktu 1913 Croatia.

Što je Rotary ?

Postoji mnogo definicija, no većini je zajedničko sljedeće:

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Od riječi “Rotary” treba razlikovati “Rotary International” (RI), čime se misli na svjetsku organizacijsku strukturu (klubove i distrikte u svim dijelovima svijeta, te centralu u Evanstonu, IL, USA).

Rotary International je prva svjetska “Service club” organizacija koja trenutno ima više od 1.2 milijuna članova u gotovo svim zemljama svijeta.

Između ostalog, RI je zbog svojih aktivnosti (kao što su “PolioPlus”, “World Understanding and Peace”, itd.), nevladina udruga međunarodnog značenja, priznata i od stane UN-a.

Financiranje projekata i programa na razini Rotary Internationala obavlja se kroz Rotary Fundation.

Rotary Fundation je neprofitna organizacija financirana isključivo dobrovoljnim prilozima rotarijanaca i prijatelja fundacije koji dijele viziju boljeg svijeta. Do sada su Rotarijanci u Rotary Fundation donirali preko 2 milijarde $.

Naše vrijednosti

Pomaganje i služenje
Preuzimanje vodstva
Prijateljstvo i druženje
Osobni integritet i čestitost
Poticanje različitosti i tolerancije