51 – Cuvee Tandara (2 botelje)

51 - Cuvee Tandara (2 botelje)
by
Ended at: 2612 days 11 hours 28 minutes 39 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: Tandara
Država: Hrvatska
Regija: Slavonija
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 13 %
Berba: 2015

Kao mladi obiteljski proizvođači vina, vinogradari tako i podrumari slijedili smo vlastiti instinkt i dugu tradiciju Kutjevačkog kraja. Stvaramo vrlo profinjena i prepoznatljiva vina, koja lako osvajaju nepce i srce svakog biranog kušatelja. Na oko 5 ha vinograda uske sadnje, koji su smješteni u Zlatnoj dolini dobar su preduvjet vrhunske kapljice. Uz kooperante i vlastite nasade godišnje proizvodimo oko 80 000-100 000 litara vina koje plasiramo na cjelokupno hrvatsko tržište (primjerice trgovački lanci Kaufland, Metalija-trans, ugostiteljski objekti u kontinentalnoj Hrvatskoj, Istri i Dalmaciji), te jednim dijelom izvozimo u zemlje zapadne Europe, odnosno najviše u Švicarsku. Naše vino kupuju čak i franjevci iz Bosne i Hercegovine.
Sagradili smo podrum koji je jednim velikim dijelom ukopan u brdo te ga opremili visokokvalitetnim inox bačvama i kompletnom opremom potrebnom za dobivanje visoke kakvoće vina. Iz godine u godinu stvaramo prepoznatljivost našeg imena uz kontrolirane uvjete proizvodnje i naravno, uz mnogo truda i ljubavi koji su utkani u svakoj kapljici vina.
Djeca su uključena u marketing, prodaju i oko komunikacije na internetu. Imam dvoje stalno zaposlenih i jednu povremenu (po 7 mjeseci). Moj posao je u podrumu, kao enolog. Završila sam prvi stupanj somelijerstva i tečaj degustacije.
Mislim da kao žena vinar imam bolju prođu nego muškarci. Konzumenti su većinom muškarci. Prvo kušaju iz znatiželje jer vino radi žena, a onda se iznenade kada shvate da je dobre kvalitete. Bitan je pristup, veseli smo, pa ljudi vole doći kod nas. Naš štand je uvijek najveseliji.
Kći Marijana Tandara, realizirala je interesantan projekt. I u tome su Tandare ambiciozni. Prvi hrvatski vinski rokovnik. Po konceptu je sličan ženskom rokovniku. Odličan je za ljubitelje vina budući da ima pojmovnik, leksikon, formu za ocjenjivanje. Kada osoba dođe u određeni podrum, sigurno će kušati više sorti vina, pa si može zapisati i ocijeniti, te tako zna omjer cijene i kvalitete. Praktične je veličine, stane u svaku torbicu. Tako svatko vrijedno i pažljivo može slagati svoj vinski mozaik.