13 – Mili moj Plavac (4)

13 - Mili moj Plavac (4)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: PZ Stoviš Ston
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Pelješac
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 15,5 %
Berba: 2012

12 – Mili moj Plavac (3)

12 - Mili moj Plavac (3)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: PZ Stoviš Ston
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Pelješac
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 15,5 %
Berba: 2012

11- Mili moj Plavac (2)

11- Mili moj Plavac (2)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: PZ Stoviš Ston
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Pelješac
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 15,5 %
Berba: 2012

10 – Mili moj Plavac (1)

10 - Mili moj Plavac (1)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: PZ Stoviš Ston
Država: Hrvatska
Regija: Vinogorje Pelješac
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 15,5 %
Berba: 2012

09 – Malvazija Cossetto

09 - Malvazija Cossetto
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: OPG Alfredo Cossetto
Država: Hrvatska
Regija: Hrvatska Istra
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 13 %
Berba: 2015

Danas je u obitelji dvoje enologa, koji su osim završenog studija vinogradarstva i vinarstva svoje iskustvo u enologiji stjecali i radom u struci, jedan u znanosti, a drugi u proizvodnji. Zbog velikog broja Malvazija na tržištu Istre htjeli smo da naša Malvazija bude nešto malo drugačija od ostalih odnosno htjeli smo napraviti vino od autohtone sorte u kojoj će se prepoznati tipičnost, a da ujedno može izdržati nešto duže odležavanje u boci. Naime, naša Malvazija se odlikuje nešto višim alkoholima (13,3 vol%), nižim ukupnim kiselinama (5,1 g/l) od kojih jabučna ne prelazi 0,5-0,8 g/l, a sa izražajnijom slamnato žutom bojom. Mirisom dominira zrelo voće (breskva, marelica, mango, limun) a u ustima je oblo, puno, zaokruženo, perzistentno, dugo traje nakon otpijenog gutljaja. Izazov je napraviti kvalitetnu malvaziju i ujedno bit prepoznatljiv. Stoga, gajimo stil kojim se želimo izdvojiti tako što naglasak dajemo strukturi vina. Dakle, miris je manje naglašen(nježniji) i podsjeća na zrelo voće agruma, južnog voća, a u okusu se osjeća punoća, mesnatost, harmonija i ne tako naglašena svježina. Jednostavno rečeno, dobivamo vino koje će se pamtiti i nakon što se popije.
Svoj puni šarm malvazija nam dobiva nešto kasnije, od lipnja pa nadalje ali jednako tako duže ostaje u „formi.“ Malvazija Cossetto već četiri godine nosi oznaku IQ kvalitete (Istrian Quality), uz brojne druge nagrade na raznim vinarskim izložbama. Samo je jedna vinska sorta u Istri koja je kao vino u stanju popratiti toliko mnogo raznolikih jela i zadovoljiti toliko raznih okusa.

Najbolje pristaje uz: tartar od orade začinjen maslinovim uljem, blage (mlade) sireve, bijelo meso u svjetlijim umacima. Temperatura posluživanja: 10-12° C

08 – Žlahtina Z.W.S.

08 - Žlahtina Z.W.S.
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: Zdjelarević
Država: Hrvatska
Regija: Hrvatsko primorje
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: 12 %
Berba: 2015

Vrhunsko suho Vino - KZP
Limited Edition

07 – Pinot Sivi/Sauvignon/Graševina (3 butelje) (2)

07 - Pinot Sivi/Sauvignon/Graševina (3 butelje) (2)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: Šafran
Država: Hrvatska
Regija: Varaždinsko vinogorje
Sadržaj u l: 0,75/0,75/0,75
Alkohol: 13,5/13,9/13,2 %
Berba: 2015

PINIOT SIVI:
Za ovu sortu se kod nas još koristi ime burgundac sivi. Najčešći originalni, francuski naziv je Pinot gris.
Ova sorta dolazi iz Francuske i mutant je pinota crnoga, te postoje njeni brojni klonovi.
Podnosi razna tla, ali ne podnosi veliku vlagu i vapneno tlo, a najbolje uspijeva u umjerenoj klimi s dobrom i ne previše toplom ekspozicijom. Bobica je od blijedoplave do sivoružičaste boje i podložna je botritisu.
Vinifikacijom kao bijelo vino dobije se vino slamnato žute boje s naznakom ružičaste, okusom je ovo vino voćno, a starenjem razvija najfiniji bouquet.
Poslužuje se na 11 - 13oC uz ribu, kao na primjer srdele na gradelama, a naročito paše uz masniju ribu, tjesteninu, rižote i pečeno bijelo meso.

SAUVIGNON:
Za ovu bi sortu ispravan naziv bio sauvignon blanc, a još se koriste i nazivi muškatni silvanac, blanc fume, surin, savagnin, genetin, spergolina, pellegrina.
Ova sorta dolazi iz jugozapadne Francuske, ima je puno u bordoškoj regiji Sauterns, ali i u dolini Loire. I uz ovo vino se veže legenda. U Francuskoj je od 1553. do 1660. živio kralj Henry IV. od Navarre. Navodno mu je kao bebi djed najprije natrljao usne češnjakom a onda mu je dao žličicu sauvignona. Kasnije je, navodno, Henry IV. slovio kao izvanredan stručnjak za kušanje sauvignona. Ova je sorta je vrlo zahtjevna i voli plodno, ne baš suho tlo, odgovaraju joj južne padine s dovoljno vlage. Grožđe dozrijeva kasno, oko sredine listopada.
Vino je svijetlo, žutozelenkasto, a kasne berbe su zlatno žute, a svojstva vina jako ovise o položaju vinograda i godini. U mirisu se često raspoznaje bazga ili trava. Okusom je ovo vino puno i svježe. Poslužuje se na oko 10o u tzv. riesling čaši, uz plodove mora, šparoge, bijelu ribu, savijače i pite od sira, pernatu divljač, s kozjim i ovčjim polutvrdim sirom. Predikatni sauvignon prijat će uz guščju i pačju jetru, kolače s orasima.

GRAŠEVINA:
Graševinu se još naziva i talijanski rizling, laški rizling, grašica, welsch riesling, riesling italico, olaszrizlig, rizling vlasšky.
Oko njenog podrijetla još se uvijek vode rasprave, neki znanstvenici tvrde kako joj je domovina Francuska, ali nisu utvrdili dolazi li iz Champagne ili Alzasa, dok drugi govore kako dolazi iz austrijskog dijela Štajerske. Makar se često koristi naziv talijanski rizling, sigurno je da ne dolazi iz Italije, već se smatra da je riječ o netočnom prijevodu pojma welsch riesling s njemačkog jezika.
Kao sorta, graševina je vrlo otporna, i ne treba joj posebno bogato tlo, odgovaraju joj povišeni brežuljkasti tereni i topla klima. Možemo je naći u svim vinogorjima kontinentalne Hrvatske, gdje su za njen uzgoj optimalni klimatski uvjeti. U dobrim godinama daje iznimno kvalitetna vina, a pogodna je i za proizvodnju predikatnih vina, kao i za arhiviranje. Dozrijeva kasnije.
Vino je žutozelene boje, izraženog mirisa i suhog okusa. Okusom najčešće podsjeća na svježu sočnu jabuku, a već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine. Poslužuje se iz riesling čaše, na 10- 12o. Kako je to obično svježije, suho vino, najbolje odgovara uz hladne nareske, bistre mesne juhe, topla predjela od tjestenine s blažim umacima, puricu s mlincima, jela od ribe, pečenja od svinjetine, teletine, janjetine.
Alkohol: 12,4
Berba: 2013
Boja: Bijelo
Grad:Hrščina
Kakvoća: KV
Napomena: sadrži sulfite
Podregija: Zagorje-Međimurje
Regija: Kontinentalna Hrvatska
Slador: suho
Sorta: Graševina
Vinogorje: Zlatar

06 – Pinot Sivi/Sauvignon/Graševina (3 butelje) (1)

06 - Pinot Sivi/Sauvignon/Graševina (3 butelje) (1)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: Šafran
Država: Hrvatska
Regija: Varaždinsko vinogorje
Sadržaj u l: 0,75/0,75/0,75
Alkohol: 13,5/13,9/13,2 %
Berba: 2015

PINIOT SIVI:
Za ovu sortu se kod nas još koristi ime burgundac sivi. Najčešći originalni, francuski naziv je Pinot gris.
Ova sorta dolazi iz Francuske i mutant je pinota crnoga, te postoje njeni brojni klonovi.
Podnosi razna tla, ali ne podnosi veliku vlagu i vapneno tlo, a najbolje uspijeva u umjerenoj klimi s dobrom i ne previše toplom ekspozicijom. Bobica je od blijedoplave do sivoružičaste boje i podložna je botritisu.
Vinifikacijom kao bijelo vino dobije se vino slamnato žute boje s naznakom ružičaste, okusom je ovo vino voćno, a starenjem razvija najfiniji bouquet.
Poslužuje se na 11 - 13oC uz ribu, kao na primjer srdele na gradelama, a naročito paše uz masniju ribu, tjesteninu, rižote i pečeno bijelo meso.

SAUVIGNON:
Za ovu bi sortu ispravan naziv bio sauvignon blanc, a još se koriste i nazivi muškatni silvanac, blanc fume, surin, savagnin, genetin, spergolina, pellegrina.
Ova sorta dolazi iz jugozapadne Francuske, ima je puno u bordoškoj regiji Sauterns, ali i u dolini Loire. I uz ovo vino se veže legenda. U Francuskoj je od 1553. do 1660. živio kralj Henry IV. od Navarre. Navodno mu je kao bebi djed najprije natrljao usne češnjakom a onda mu je dao žličicu sauvignona. Kasnije je, navodno, Henry IV. slovio kao izvanredan stručnjak za kušanje sauvignona. Ova je sorta je vrlo zahtjevna i voli plodno, ne baš suho tlo, odgovaraju joj južne padine s dovoljno vlage. Grožđe dozrijeva kasno, oko sredine listopada.
Vino je svijetlo, žutozelenkasto, a kasne berbe su zlatno žute, a svojstva vina jako ovise o položaju vinograda i godini. U mirisu se često raspoznaje bazga ili trava. Okusom je ovo vino puno i svježe. Poslužuje se na oko 10o u tzv. riesling čaši, uz plodove mora, šparoge, bijelu ribu, savijače i pite od sira, pernatu divljač, s kozjim i ovčjim polutvrdim sirom. Predikatni sauvignon prijat će uz guščju i pačju jetru, kolače s orasima.

GRAŠEVINA:
Graševinu se još naziva i talijanski rizling, laški rizling, grašica, welsch riesling, riesling italico, olaszrizlig, rizling vlasšky.
Oko njenog podrijetla još se uvijek vode rasprave, neki znanstvenici tvrde kako joj je domovina Francuska, ali nisu utvrdili dolazi li iz Champagne ili Alzasa, dok drugi govore kako dolazi iz austrijskog dijela Štajerske. Makar se često koristi naziv talijanski rizling, sigurno je da ne dolazi iz Italije, već se smatra da je riječ o netočnom prijevodu pojma welsch riesling s njemačkog jezika.
Kao sorta, graševina je vrlo otporna, i ne treba joj posebno bogato tlo, odgovaraju joj povišeni brežuljkasti tereni i topla klima. Možemo je naći u svim vinogorjima kontinentalne Hrvatske, gdje su za njen uzgoj optimalni klimatski uvjeti. U dobrim godinama daje iznimno kvalitetna vina, a pogodna je i za proizvodnju predikatnih vina, kao i za arhiviranje. Dozrijeva kasnije.
Vino je žutozelene boje, izraženog mirisa i suhog okusa. Okusom najčešće podsjeća na svježu sočnu jabuku, a već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine. Poslužuje se iz riesling čaše, na 10- 12o. Kako je to obično svježije, suho vino, najbolje odgovara uz hladne nareske, bistre mesne juhe, topla predjela od tjestenine s blažim umacima, puricu s mlincima, jela od ribe, pečenja od svinjetine, teletine, janjetine.
Alkohol: 12,4
Berba: 2013
Boja: Bijelo
Grad:Hrščina
Kakvoća: KV
Napomena: sadrži sulfite
Podregija: Zagorje-Međimurje
Regija: Kontinentalna Hrvatska
Slador: suho
Sorta: Graševina
Vinogorje: Zlatar

05 – Graševina (tri botelje) (2)

05 - Graševina (tri botelje) (2)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
130,00 kn HRK

This auction has been sold to jozoc at kn130.00 .
Proizvođač: obitelj Dugandžić
Država: Hrvatska
Regija: Samobor-Lešće
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: -
Berba: -

Graševina obitelji Dugandžić

04 – Graševina (tri botelje) (1)

04 - Graševina (tri botelje) (1)
by
Ended at: 2864 days 2 hours 32 minutes 42 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: obitelj Dugandžić
Država: Hrvatska
Regija: Samobor-Lešće
Sadržaj u l: 0,75
Alkohol: -
Berba: -

Graševina obitelji Dugandžić