03 – Bodren Rajnski Rizling – Icewine

03 - Bodren Rajnski Rizling - Icewine
by
Ended at: 2821 days 2 hours 13 minutes 25 seconds ago
120,00 kn HRK

This auction has been sold to gmatos at kn120.00 .
Proizvođač: Bodren
Država: Hrvatska
Regija: Zagorje-Međimurje
Sadržaj u l: 0,25
Alkohol: 5,7 %
Berba: -

Izborna berba prosušenih bobica antikno zlatne boje, profinjenog mirisa i okusa sušenih krušaka, livadnog meda, bagrema i kompota od jabuka. Elegantno vino uravnoteženih kiselina, alkohola i sladora, s nezaboravnim retrookusom dunje i citrusnih nota. Slador 395,5g/l, Kiselina 7,7g/l, Alkohol 5,7%vol

Sorta grožđa: 100% rajnski rizling
Nagrade:
Brončana medalja na Decanter World Wine Awards 2013

02 – Bodren ice & sweet wine

02 - Bodren ice & sweet wine
by
Ended at: 2821 days 2 hours 13 minutes 25 seconds ago
130,00 kn HRK

This auction has been sold to rojedamir at kn130.00 .
Proizvođač: Bodren
Država: Hrvatska
Regija: Zagorje-Međimurje
Sadržaj u l: 0,25
Alkohol: 7,7 %
Berba: 2012

Ledeno vino osvježavajuće raskoši svojom bojom starog zlata nagovješćuju bogatstvo aroma i punoću okusa. Mirisom dominiraju arome livadnog bilja, kamilice i trpuca, medom prelivene kruške viljamovke uz privlačne arome hedonistički zrelih jabuka, breskvi, crnih smokvi, murvi i datulja te note crnog tartufa koje se nastavljaju i u okusu. Koncentriran, blago mineralan i atraktivan okus upotpunjen je svježinom korice limuna i začinskim notama limunske trave, korijandra i bijelog papra. Izuzetno dugi, medan i kompleksni završetak dopadljivo istinskog užitka.

Slador 262,4 g/l, Kiselina 10,8g/l, Alkohol 7,7 % vol
Sorta grožđa: Sorta grožđa: 50% rajnski rizling : 50% pinot sivi

01 – Jasminka (ODABRANO ZA NADMETANJE NA BOLU)

01 - Jasminka (ODABRANO ZA NADMETANJE NA BOLU)
by
Ended at: 2821 days 2 hours 13 minutes 25 seconds ago
No Bid

Auction has expired without any bids.
Proizvođač: Vuglec & Bodren Država: Hrvatska Regija: Zagorje-Međimurje Sadržaj u l: 0,75 Alkohol: 12,2 % Berba: - Vrhunsko pjenušavo vino. Prirodno pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% Chardonnaya sa dodatkom graševine, rajnskog rizlinga i zelenog silvanca.  Odležava na kvascima približno 4 godine. Dodatkom ledenog vina BODREN kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne i botritisne note. Izrazite žute je boje koja se razvija prema jantarnoj, kristalno bistar, a brojni sićušni mjehurići ukazuju na njegovu živost. Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan. Kiselina je u balansu sa slatkoćom što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj. Idealno za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje sa jačim desertima. Poslužiti na 6 do 7 °C Kiselina: 5,7 g/l Šećeri: 39,6 g/l